servis stampaca

Servis štampača

admin Blog, Uncategorized @sr

Ako postoji štampač koji se ne kvari i kome nije potrebno bar 1 do 2 godišnja održavanja, ja bih volela taj štampač da kupim.
Ljudska civilizacija se razvija munjevitom brzinom i od prvog automobila do danas došili smo, za vek, do takvog progresa i tehničke edukacije da sad svi imamo telefone kojima možemo da plaćamo račune, pokrenemo auto, uskoro verovatno i da napunimo sopstvenu bateriju preko mobilne aplikacije na solarni pogon.
To sve zvuči tako High Tech: rakete, automobili na mlazni pogon, solarnu energiju, tableti, laptopovi, HD 3G flet ekrani, multifunkcijski uređaji namenjeni skeniranju, kopiranju i štampanju. E, ove poslednje nikako da naprave kako treba. Uz svaku prodaju MF uređaja dobićete garanciju i obavezan spisak servisnih centara kojima se možete obratiti kada se nešto pokvari.
Uređaj, zapravo, prodaje servisna mreža. Prodavci MF printera, što više imaju servisnih centara po lokaciji i okolini, to veća verovatnoća da će biti izabrani za najboljeg prodavca tih ljutih mašina.
Nije poenta samo u multifunkcijskim uređajima, jer i najmanji i najjednostavniji štampači se kvare i bilo da su laserski ili ink-jet, veliki ili mali, crno-beli ili (nedajbože) kolor. To je prosto tako. Jedu papir, prosipaju toner, svetle u mraku i prave veliku buku. Ponekad liče i na mašinu za veš – ubaciš dve čarape izađe samo jedna i samo mašina zna kako, a kad pustiš samo jedan dokument na štampu obično ne izađe ni jedan, a nekad izađu i 4 čarape iz mašine zajedno sa još 8 tabaka papira.
Ko nema štampač, ne zna šta su muke i jedva čeka da kupi isti. Ko ima štampač, zna šta su muke i jedva čeka da baci isti. Tako da dođemo do jasne podele: Postoje dve kategorije ljudi korisnika štampačana ovom Svetu – oni kojima se kvari štampač pokvario i oni one koji lažu.ma će se tek pokvariti
Da sve to ne bude toliko strašno, gledajte da birate firmu koja Vam prodajekod koje nabavljate uređaj, a ne i marku samog uređaja. Mnogo je važnije imati pouzdan servis koji će otkloniti probleme na štampačima u dogovorenom roku, jer opet zbog razvoja tehnike i tehnologije, postoje mašine koje same prijavljuju greške, dijagnostikuju kvar – gde, kako i zašto se nešto pokvarilo na štampču i pošalju vam mail. Tako da sve što vam Vam treba je firma koja čita mail-ove, i ima servis i po kojeg servisera, koji bi trebalo – može, a i ne mora, da zna kako štampač izgleda. Može servis da ima i nekog ko se javlja na telefon, jer modernizacija diktira tempo, pa ako mašina ne šalje mail, a onda u servisu može da se javi mašina, dok pritisnete 8, 4, 7 (izaberete kumin broj u Njemačkoj) i posle 20 minuta pritisnete 6 za razgovor sa operaterom, 0 za potvrdu i 1 da potvrdimo potvrdu i onda nam se javi nova mašina koja kaže: sačekajte svi operateri su zauzeti. Dok spuštate slušalicu mrko pogledate štampač i izgovorite: e, neću ni da te popravljam, kupiću novi! A on – štampač – proradi.
Naravoučenije: birajte servis, štampač će vam se svakako pokvariti.