PERIHARD – prvih četvrt veka… i dalje…

Ponosni na dosadašnji rad, sa jasnom vizijom kako i kuda dalje, PERIIHARD je sistem sa više od 30 zaposlenih koji uspešno posluje širom regiona.

Pored sedišta preduzeća, servisnog centra i maloprodaje koji se nalaze u Beogradu, pogona za industrijski remont tonera u Šimanovcima i regionalnih poslovnih centara u Novom Sadu, Subotici i Nišu, PERIHARD pruža usluge i klijentima u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

U potpuno zaokruženom procesu rada – od proizvodnje, preko servisnih usluga do izrade i realizacije rešenja za optimizaciju poslovne štampe, uz ekološki odgovorno poslovanje kao konstantu, i odgovarajuće međunarodne sertifikate, zaposleni u PERIHARD-u svakom poslovnom izazovu pristupaju sa posebnom energijom i ciljem da PERIHARD rešenja unesu harmoniju u Vaš sistem štampe.

1988 – 1991.

PERIHARD je nastao u Zagrebu 1988. godine, dok se još činilo dalekom budućnošću da će računari i štampači postati nezaobilazni deo naše svakodnevice. Osnivači Danilo i Bogdanka Pešić počeli su da na ove prostore unose svetske trendove i inovacije iz kompjuterskog sveta, ali i da ih unapređuju, poboljšavaju, prilagođavaju…

Iskorak u proizvodnji periferne opreme za PC i štampače, pa status jugoslovenskog distributera opreme američke kompanije Sunglass i zvaničnog dilera HP laserskih štampača.

U januaru 1991. nastala je prva remontovana toner kaseta, ni godinu dana nakon što je to, prvi u svetu, uradio Stiven Mičlin iz Čikaga. Stiv je ubrzo postao poslovni partner, ali i prijatelj.

03
15_fc1da7257992fc36032e11db3df7a664_s

1991 – 1999.

Devedesetih, kad je istorija počela da nam menja geografiju, za nas je počelo vreme novih izazova – u Beogradu je nastao “PERIHARD inženjering”. Kupcima remontovanih toner kaseta nedostajao je i serviser štampača, a sve ono što nisu mogli drugi, PERIHARD je uspešno rešavao.

Kažu da smo Planetu pozajmili od potomaka. Treba im je sačuvati. Pionirska misija u zaštiti životne sredine s početka 90-ih postala je deo poslovne kulture i strategije PERIHARD-a. U to vreme poštovanje je preraslo u poverenje – servisiranje svojih štampača i remont tonera prepustile su nam vladine ustanove, mnoge velike kompanije, uspešne privatne firme – poslovni ljudi koji su shvatili da se poverenje poklonjeno PERIHARDu vraća poput bumeranga – donoseći uvek više od očekivanog kvaliteta – uštedu i sigurnost.

2000 – 2008.

PERIHARD je svoju poslovnu filozofiju od samih početaka utemeljio na visokim standardima. Gledajući uvek napred, čineći korak više, i korak dalje.

Naredno vreme odvelo nas je na internacionalne sajmove – Remax, Systems, Cebit, Paperworld, donelo nam uvođenje međunarodnih tehničkih STMC standarda u proizvodni proces, osvajanje standarda ISO 9000,  a vlasnik sertifikata postali smo daleke 2000. godine.

Godine 2004. godine, ubrzo po osnivanju Evropske asocijacije za reciklažu tonera – ETIRA, Periharad je primljen u punopravno članstvo, a osnivač Danilo Pešić postao je član borda direktora ove asocijacije. Oktobra 2008. PERIHARD ulazi u svoju drugu, veću kuću. Proizvodno skladišni prostor u Šimanovcima, na 1.200 kvadratnih metara upotpunio je, još jednu fazu razvoja, i potvrdio PERIHARD kao regionalnog lidera na ovim prostorima.

01
02

2009 – 2015.

Od 2009. godine ističemo novu viziju: Srbiji je potreban lider koji će objedniti vrhunsku tehnologiju i kvalitet remonta toner kaseta, pouzdan i proveren servis i savremeno upravljanje troškovima štampe svojih klijenata. U međuvremenu, visoki poslovni standardi PERIHARD-a doveli su nam tokom 2012. godine dva nova, svetski poznata, partnera – Lexmark i Canon. Naime, PERIHARD je ostvario zvanična partnerstva – kao “Canon Office Solutions Partner“, danas „Gold partner“ i “Lexmark Expert Service Partner”, danas „Gold Partner“.

2016.

I… saga se nastavlja…

perihard logo 030314bs V1