Fotokopir aparati – Na šta bi trebalo da obratite pažnju pri kupovini novog ili polovnog

Novi ili polovni fotokopir aparati, svakako nisu jeftina investicija ni za jednu kompaniju. Zbog toga bi takvu odluku trebalo doneti hladne glave, sa svim potrebnim informacijama koje su vam neophodne kada je tako važno ulaganje u pitanju.

Pre nego što se bacite u Google istragu i u svoj pretraživač najpre ukucate i najpopularniji termin “fotokopir aparati cene”, imajte na umu da bi trebalo da razmotrite nekoliko faktora u skladu sa vašim potrebama kao i da cena proizvoda ne bude presudna u odluci koju ćete doneti.

Fotokopir aparati ili multifunkcijski štampači?

Kad počnete sa internet potragom za novim uređajem sasvim očekivano biste mogli da se zbunite zbog velikog broja mašina za kopiranje koje se nalaze na tržištu. U najvećem broju slučajeva naići ćete na multifunkcionalne štampače, različite „all in one“ uređaje (štampač, skener, kopir), ali možete naći i samostalne fotokopir aprate. Pre nego što potrošite previše novca na svoju odluku, pitanje koje bi svakako trebalo da postavite sebi jeste da li vam je za vaše poslovanje neophodna napredna funkcionalnost „all in one“ aparata? Ukoliko je reč o komercijalnom ulaganju u kompaniju, kvalitetniji multifunkcionalni štampač je možda ipak bolja opcija, s obzirom na napredne performanse koje danas poseduje veliki broj ovakvih uređaja i mogućnost obavljanja različitih zadataka.

U boji ili crno beli kopir aparati?

Ovu odluku bi trebalo da donesete lako, jer verovatno znate za koje potrebe ćete koristiti fotokopir aparat. Uređaji koji štampaju u boji su svakako i skuplji, a ukoliko vam ova opcija neće biti neophodna, nema potrebe ni da ulažete u nju više novca nego što morate i time dodatno opteretite svoj budžet.

Na koje opcije bi trebalo da obratite pažnju

U zavisnosti od poslovnih potreba, trebalo bi da razmotrite ove opcije za kog god proizvođača da se odlučite.

Brzina kopiranja – ukoliko vam je za poslovanje neophodno često kopiranje velikog broja dokumenata, svakako bi trebalo da uzmete u obzir i brzinu kojom ćete obavljati zadatke, odnosno odabrati kopir aparat koji će biti na visini zadatka.

Mogućnost umrežavanja –  važno je da znate možete li da se povežete sa već postojećom mrežom i koje vam mogućnosti to donosi. Obratite pažnju da povezivanje ne bude jednosmerno, već dvosmerno, u smislu da imate mogućnost da šaljete sa računara na štampu, ali i da sa fotokopir aparata možete poslati skenirana dokumenta na računar .

Jednostavnost rukovođenja – ovo nije opcija koju bi trebalo zanemariti, pogotovo ako birate uređaj za poslovanje. Nije vam potrebna mašina koja će vam dodatno oduzimati vreme komplikovanim rukovođenjem, radije odaberite onu koja je user friendly.

Za kog proizvođača se odlučiti?

Među najkvalitetnijim i najhvaljenijim u 2017. su svakako canon kopir aparati pogotovo modeli Canon imageCLASS MF247dw, Canon iR 1435iF ili  Canon imageRunner Advance C3520i. Canon je sasvim sigurno opravdao svoju reputaciju na tržištu, uz brojne modele prilagođene za svaki budžet. Takođe, tu su i dosta hvaljeni Lexmark štampači (all in one uređaji) koji pored bazičnih opcija poseduju i mogućnost kopir aparata.

Prodaja fotokopir aparata jedna je od usluga kojim se bavi kompanija Perihard. Pored usluga popravke štampača možemo vam pomoći i kada je iznajmljivanje štampača ili fotokopir aparata u pitanju. Rado ćemo vam izaći u susret i pružiti vam profesionalni savet. Slobodno nas kontaktirajte.

Iznajmljivanje štampača, skenera ili multifunkcionalnih uređaja

Call Now Button