O Perihardu

PERIHARD – prve tri decenije… i dalje…

I u 4. deceniji rada u dinamičnoj IT oblasti imamo jasnu viziju kuda i kako dalje.

Softverski paketi za svakodnevni rad u kancelarijama svih veličina i aplikacije za savremeno upravljanje dokumentacijom i štampom prirodni su evolutivni nastavak prve dve decenije kada smo bili “najbolji prijatelj vaših štampača” i pioniri ekološkog poslovanja kroz remont toner kaseta.

U potpuno zaokruženom procesu rada – od proizvodnje, preko servisnih usluga do izrade i realizacije rešenja za optimizaciju poslovne štampe, uz ekološki odgovorno poslovanje kao konstantu, i odgovarajuće međunarodne sertifikate, zaposleni u PERIHARD-u svakom poslovnom izazovu pristupaju sa posebnom energijom i ciljem da PERIHARD rešenja unesu harmoniju u Vaš sistem štampe.

2020…

Iskustvo, snaga i tradicija kao temeljna vrednost pružaju mogućnost da  Perihard u novom vlasničkom okruženju snažno i dinamično ostvaruje svoju viziju. U sinergiji vizija sa sestrinskim društvima Triton informacione tehnologije doo i Extreme doo, našem ćemo tržištu pružati širok spektar usluga i proizvoda iz ICT oblasti u najširem smislu.

2016 – 2019

Napunili smo 30 godina. U odličnoj smo formi, zreli, samostalni, iskusni a još mladi, spremni na nove izazove, ambiciozni. Tokom 2017 – 2018. radili smo na reorganizaciji i tranziciji upravljanja na mlađu generaciju. Proširili smo viziju, istrajavamo na osnovnim kompanijskim vrednostima. U portfolio smo uvrstili i održavanje računarske opreme kako bi našim klijentima pružili celovitu uslugu.

HP nas je uvrstio u mrežu zvaničnih partnera dodelivši nam HP Partner First Gold status.

I… saga se nastavlja…

2009 – 2015.

Od 2009. godine ističemo novu viziju: Srbiji je potreban lider koji će objedniti vrhunsku tehnologiju i kvalitet remonta toner kaseta, pouzdan i proveren servis i savremeno upravljanje troškovima štampe svojih klijenata. U međuvremenu, visoki poslovni standardi PERIHARD-a doveli su nam tokom 2012. godine dva nova, svetski poznata, partnera – Lexmark i Canon. Naime, PERIHARD je ostvario zvanična partnerstva – kao “Canon Office Solutions Partner“, danas „Gold partner“ i “Lexmark Expert Service Partner”, danas „Gold Partner“. Prvi i najveći regionalni projekat autsorsinga štampe od 2010 – 2017 godine realizovan je Perihardovim toner kasetama i servisnim uslugama.
Promena poslovne strategije izazvala je promenu vizuelnog identiteta Periharda, 2014. godine, pelikan je od žute postao elegantna zelena ptica.

2000 – 2008.

PERIHARD je svoju poslovnu filozofiju od samih početaka utemeljio na visokim standardima. Gledajući uvek napred, čineći korak više, i korak dalje.

Naredno vreme odvelo nas je na internacionalne sajmove – Remax, Systems, Cebit, Paperworld, donelo nam uvođenje međunarodnih tehničkih STMC standarda u proizvodni proces, osvajanje standarda ISO 9000, a vlasnik sertifikata postali smo daleke 2000. godine.

Godine 2004. godine, ubrzo po osnivanju Evropske asocijacije za reciklažu tonera – ETIRA, Periharad je primljen u punopravno članstvo, a osnivač Danilo Pešić postao je član borda direktora ove asocijacije. Oktobra 2008. PERIHARD ulazi u svoju drugu, veću kuću. Proizvodno skladišni prostor u Šimanovcima, na 1.200 kvadratnih metara upotpunio je, još jednu fazu razvoja, i potvrdio PERIHARD kao regionalnog lidera na ovim prostorima.

1991 – 1999.

Devedesetih, kad je istorija počela da nam menja geografiju, za nas je počelo vreme novih izazova – u Beogradu je nastao “PERIHARD inženjering”. Kupcima remontovanih toner kaseta nedostajao je i serviser štampača, a sve ono što nisu mogli drugi, PERIHARD je uspešno rešavao.

Kažu da smo Planetu pozajmili od potomaka. Treba im je sačuvati. Pionirska misija u zaštiti životne sredine s početka 90-ih postala je deo poslovne kulture i strategije PERIHARD-a. U to vreme poštovanje je preraslo u poverenje – servisiranje svojih štampača i remont tonera prepustile su nam vladine ustanove, mnoge velike kompanije, uspešne privatne firme – poslovni ljudi koji su shvatili da se poverenje poklonjeno PERIHARD u vraća poput bumeranga – donoseći uvek više od očekivanog kvaliteta – uštedu i sigurnost.

1988 – 1991.

PERIHARD je nastao u Zagrebu 1988. godine, dok se još činilo dalekom budućnošću da će računari i štampači postati nezaobilazni deo naše svakodnevice. Osnivači Danilo i Bogdanka Pešić počeli su da na ove prostore unose svetske trendove i inovacije iz kompjuterskog sveta, ali i da ih unapređuju, poboljšavaju, prilagođavaju…

Iskorak u proizvodnji periferne opreme za PC i štampače, pa status jugoslovenskog distributera opreme američke kompanije Sunglass i zvaničnog dilera HP laserskih štampača.

U januaru 1991. nastala je prva remontovana toner kaseta, ni godinu dana nakon što je to, prvi u svetu, uradio Stiven Mičlin iz Čikaga. Stiv je ubrzo postao poslovni partner, ali i prijatelj.

Call Now Button