Kako da rad na daljinu putem veba bude efikasan i bezbedan

Teško je bilo zamisliti da ćemo se naći u situaciji da nam kancelarija bude u kući, a mi primorani na samodisciplinu i ličnu organizaciju radnog vremena.

Tehnički gledano, za rad na daljinu ne treba nam mnogo: računar, internet veza i telefon. I to je u teoriji dovoljno. Međutim, pored tehničke opremljenosti, često se u toku rada ukaže potreba za uvidom u neki dokument ili ugovor ili nešto treće što se ne nalazi na našem kućnom računaru već u registratorima u kancelariji. I bez toga – ne možemo da uspešno završimo aktuelni zadatak što ceo koncept rada u kući urušava.

Za rešenje ovog problema – postoje dve mogućnosti: Prva je „štap i kanap“, a druga Therefore – DMS (Document Management Software).

Štap i kanap – Snalazimo se kako znamo i umemo: zovemo kolege koje su eventualno u kancelariji, a ako u prostoru nema nikoga, onda vrtimo po malom mozgu ko bi mogao da ima potrebne informacije ili pristup dotičnima pa da nam prosledi pa da mi onda… Mnogo, gnjavaže i izgubljenog vremena, zar ne?

Razmotrimo sada DMS metod. U pitanju je softver koji upravlja informacijama, arhiviranjem dokumenata, omogućuje upravljanje radnim tokovima dokumenata kao i brzo pretraživanje čuvanih informacija.

Mnogo mogućnosti, ali kako cela priča „radi“?

Jednostavno, putem veb pregledača,  svako od nas tj. svaki zaposleni kojem je dodeljena  šifra za pristup bazi dokumenata ili jednom njenom delu može da priđe bazi i „pokupi“ podatke koji su mu potrebni. I to je to… Bez štapa, kanapa, gubljenja vremena i živaca.

Pored toga, DMS metod omogućuje i obrađivanje i uređivanje pa čak i odobravanje dokumenata. I to sve bez zbrke, mogućnosti da se dokumenta zagube jer softver vodi računa o statusu svakog pojedinačnog  i to rukovodioci takođe sa lakoćom mogu da prate. Sjajno, zar ne?

A gde je tu bezbednost?

Pitanje bezbednosti je itekako bitno – sama veza je apsolutno bezbedna, a pristup bazi (ili njenom delu) imaju samo zaposleni kojima nadređeni dodele šifru za pristup. Jednostavno i sigurno i, naravno, poverljivo.

Therefore™ Web Access je samo jedna od koristi Therefore rešenja ali više o tome kako možete povećati produktivnost i nivo efikasnosti vaših zaposlenih, a sebi obezbediti i brzinu i bezbednost, nekom drugom prilikom.

. . .

Pratite nas na https://perihard.com/blog/

Call Now Button