Otkrijte kako će štampači i budućnost štampanja promeniti vaš život

Od cilindričnih pečata napravljenih od kamena, stakla i keramike, korišćenih pre 5500 godina u Mesopotamiji do savremenog čuda koje demokratizuje proizvodnju zvanog 3D štampač, proces štampanja i štampači su prešli dugačak razvojni put. Da li ste se zapitali šta vas u toj oblasti očekuje u budućnosti?

Štampanje se usklađuje sa ekološkom osvešćenošću

Pitanja očuvanja prirode i negativnih posledica nekontrolisane potrošnje dovešće do pooštravanja propisa u trgovini. Novi zakoni će favorizovati praksu remonta, reciklaže i dopune kertridža i tonera za štampače. Takođe, favorizovaće se smanjenje potrošnje papira, plastike i metala. Proizvodnja sofisticiranijih proizvoda od mastila koji su bolji za okolinu će takođe biti na ceni (UV curable mastila i ona na bazi ulja od povrća će zameniti tradicionalna koja više zagađuju okolinu). Za potrebe prehrambene industrije razvijaće se jestiva mastila.

3D štampač će promeniti vaš život

Štampači su odavno postali deo naše svakodnevice ali 3D štampač može i dalje da zbuni neke pojedince. No, on je samo logičan nastavak evolucije u tehnologiji štampe. Aditivna proizvodnja vam omogućava da štampate raznovrsne stvari – od ravnih slika na raznim podlogama do trodimenzionalnih stvari od epoksidne smole. 3D štampa će napraviti revoluciju u proizvodnji tako što će se odvijati na mestu kupovine ili u vašem domu, što dalje znači da ćemo moći da proizvodimo robu koja nam je potrebna i kada mi to želimo.

Izrada prototipova i prilagođavanje proizvodnje će biti mnogo lakši, a fokus će biti na isticanju vaše kreativnosti.

Napredne tehnologije unapređuju štampu

Da li ste čuli za fotonsku štampu ili provodno mastilo? Ubrzo će napredne tehnologije poput ove uvesti ljudski rod u sledeću fazu u razvoju procesa štampe. Inovativne firme koriste saznanja fotonike u svojim istraživanjima koja će dovesti do razvoja nevidljivih fotonskih tehnologija štampe. One će imati široku primenu, od identifikacije i tehnologije vodenog žiga preko primene u borbi protiv falsifikovanja do odličnih rezultata u steganografiji (tehnika skrivanja tajnih poruka uz prerušavanje unutar slike ili teksta).

Priča o providnom mastilu je takođe zanimljiva – ono će promeniti način na koji se štampani mediji koriste u komunikaciji, marketingu i advertajzingu. Trenutno se proizvodi od nanočestica srebra i provodnih polimera a funkcioniše tako što dozvoljava papiru ili podlozi da se poveže sa digitalnim svetom. Posteri će, na primer, funkcionistati kao touch-screen ekrani.

Providno mastilo ima široku primenu, od proizvodnje pametne odeće na kojoj je štampa urađena fleksibilnim elektronskim mastilima do proizvodnje „mekih mašina“ kao što su savitljivi roboti koji pomažu u spašavanju ljudi.

Perihard – vaš prijatelj u sadašnjosti, pratilac u budućnosti

Zanimljivo je znati da će 3D štampač biti sastavni deo skoro svakog domaćinstva u budućnosti i da ćemo moći da razmenjujemo tajne poruke koje su odštampane nevidljivim mastilom.

Međutim, dok se to ne desi, ako u sadašnjem trenutku u pretraživaču ukucate „štampači prodaja“, „iznajmljivanje štampača“, „servisiranje štampača“, „Lexmark štampači“ ili „Canon štampači“, doći ćete do informacija o kompaniji Perihard, koja je Canon Advanced Office Solutions partner i Lexmark Gold partner, a ima rešenje za sve to što se pretraživali. Perihard je vaš pouzdan prijatelj u sadašnjosti a spreman je i za sve inovacije u budućnosti.

Call Now Button