Perihard – sponzor 4. ICV kongresa kontrolera

Međunarodno udruženje kontrolera ICV organizovalo je u Beogradu najveći regionalni skup iz oblasti kontrolinga u jugoistočnoj Evropi okupivši oko 460 eksperata iz oblasti finansija i menadžmenta, rukovodilaca najvećih privatnih, državnih i internacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji.

Kontroleri se mogu opisati i kao „navigatori“ menadžera. Veština dobrog kontrolera ogleda se u tome da u moru informacija „izvuče“ one najvažnije na osnovu kojih se mogu doneti najbolje poslovne odluke. Baratanje svim tim podacima zahteva posebno znanje, pa su danas iskusni kontroleri jedno od najtraženijih zanimanja u kompanijama.

Na ovom skupu pod nazivom „4. ICV Kongres kontrolera – Kontroler za 21. vek“ predstavljena su iskustva u primeni kontrolinga u Srbiji, okruženju i svetu, a među njima i značajan primer iz prakse kompanije Perihard inženjering – “Prilagodljivo rešenje upravljanja štampom radi veće produktivnosti rada i bezbednosti podataka u Coca-Coli HBC Srbija”.

Cilj kompanije bio je poboljšati efikasnost u svim oblastima štampanja, a najbolji odgovor dao je upravo Perihard koji je Canon Advance Office Solution Partner. U novom sistemu štampe koje se sastoji od Canon opreme i aplikacije uniFLOW, štampanje, kopiranje i skeniranje je postalo transparentnije za rukovodioce odeljenja, a obračun troškova po troškovnim mestima i pored kompleksnosti, jednostavniji i brži. Funkcionalnost Canonovih uređaja je maksimalno dobro iskorišćena, što se svakako odražava i na produktivnost zaposlenih.

Upravo iz tih razloga Canonov dobar primer iz prakse dao je osnovne smernice svima onima koji žele da uvedu novi način analize poslovanja i nemačku filozofiju ostvarivanja ciljeva – kontroling, koji menadžerima omogućava da donose kvalitetnije odluke.

Call Now Button