ŠTAMPAČ PREKO BEŽIČNE MREŽE

Pametni telefoni i tableti nisu više samo sredstvo zabave i komunikacije već ozbiljano sredstvo za rad. Danas je moguće povezati mobilni uređaj za štampač i tako preskočiti ceo proces prenošenja fajlova na računare. Zgodno.

Štampanje preko bežične mreže

Svi modeli novije generacije Iphone, Ipad i Android uređaji imaju mogućnost bežičnog povezivanja na štampač. Sve što je potrebno je instalacija specijalne aplikacije čiji tip zavisi od imena modela koji nosi vaš štampač. Kako bi ste pronašli pravu aplikaciju pročitajte uputstvo koje ide uz štampač.

Sa druge strane moguće je preskočiti instalaciju aplikacije. Opcija koju možete da koristite je Google Cloud Print koji šalje fajlove za štampu direktno na štampač povezan na kućnom računaru. Da bi ste koristili Google Cloud Print na kućnom računaru morate imati instaliran Google Chrome ulogovan na vaš Google nalog. Ako je štampač povezan za računar ispunjeni su svi uslovi za štampanje na daljinu!

Štampanje sa Iphone ili Ipad zahteva AirPrint štampač. Nakon toga sve što je potrebno je da vaš IOS uređaj i štampač budu povezani na istu mrežu. Ako ne posedujete AirPrint štampač potrebno je da skinete odgovarajuću aplikaciju sa Google Play store kao što je gore opisano.

Ako aplikacija nije dostupna za Iphone i Ipad možete je preuzeti sa Google Cloud ili uz pomoć Print Central aplikacije.

Takođe, možete koristiti Dropbox isto kao i Google Cloud. Dropbox podržava slanje fajlova na štampač sa bilo kog mobilnog uređaja.

Evernote podržava štampanje dokumenata iz IOS mobilnih uređaja ali ne nudi podršku za Android.

Bezbednost

Svaki fajl koji štaljete ka štampaču na štampu putem bežične mreže može biti presretnut. Uvek imajte na umu da unesete bezbednosni kod koji otežava hakovanje vaših fajlova.

Budućnost

Da li je moguće koristiti samo štampač ili je moguće koristiti štampač sa skenerom? Definitivno je skener buduća opcija koju ćemo moći da koristimo bežičnim putem. Za sada štampač je dovoljan da vaš biznis vodite brže i jednostavnije.

Call Now Button