Vrhunskim inovacijama svojih računara HP „podiže lestvicu“ za uzbudljive i bezbedne uređaje

Saopštenje za medije

Vrhunskim inovacijama svojih računara HP „podiže lestvicu“ za uzbudljive i bezbedne uređaje

Najvažnije vesti:

 • Uvođenje sigurnosti kao servisa uz HP DaaS Proactive Security Service
 • Inovacije za rastuća preduzeća uz nove modele HP ProBook i HP ProDesk
 • Ponovno osmišljavanje konferencija i kolaboracionih rešenja sa HP Zoom Room Solutions
 • Potrošači zadivljeni dizajnom, mobilnošću i performansama na HP ENVY i x360 laptopovima 

HP Reinvent: Globalni partnerski forum, Hjuston – 19. mart 2019 –Na HP Reinvent, najvećem globalnom partnerskom događaju kompanije, HP Inc. je predstavio čitav niz novih ponuda – uključujući revolucionarni sigurnosni servis, vrhunske poslovne slušalice za virtuelnu realnost (VR) i fantastične potrošačke i poslovne računare – sve dizajnirano tako da menja naše iskustvo na poslu i u životu uopšte.

„S obzirom na to da su očekivanja kupaca od vrhunske tehnologije veća nego ikad, saradnja sa našim partnerima kako bi zadovoljili rastuće potrebe sledeće generacije nikada nije bila bitnija“, rekla je En-Sofi Hadberg, generalni direktor Personalnih sistema EMEA HP Inc. „Stvarajući načine za klijente kako bi upravljali, detektovali i branili se od bezbednosnih pretnji koristeći HP DaaS Proactive Security Service i omogućavajući da vrhunski dizajn poslovnih i potrošačkih PC računara postane mejnstrim, ostajemo strastveno posvećeni stvaranju najuzbudljivijih uređaja na svetu, kao i inteligentnih rešenja.“

Transformisanje iskustva na poslu

Bezbednost kao usluga

Bezbednosno okruženje nastavlja da se razvija. Međutim, krajnje tačke sistema su najčešća mesta napada, a 64 odsto kompanija je doživelo značajan prekid u radu izazvan napadom na te tačke samo u poslednjoj godini [1].

HP preuzima vodeću ulogu u rešavanju ovih sigurnosnih izazova, predstavljajući novu uslugu usmerenu na sigurnost koja je osmišljena tako da sprovodi strategiju, aktivno nadgleda, proaktivno reaguje i brani uređaj od neotkrivenih pretnji. 

HP DaaS Proactive Security Service, servis kojim je učinjena značajna nadogradnja HP-ovog nagrađivanog uređaja, dizajniran je tako da nadmaši antivirusna rešenja i pruži još jedan kritični nivo odbrane od napada. Kao najnaprednija usluga zaštite za fajlove i pretraživanje na PC računarima sa Windows 10 OS [2], HP DaaS Proactive Security Service proširuje zaštitu i bezbednosne informacije kako bi transformisala krajnje tačke vašeg sistema, mesto najvećeg rizika, u mesto vaše najbolje odbrane. HP DaaS Proactive Security obezbeđuje zaštitu od malvera u realnom vremenu za krajnje tačke sistema, kao i analizu pretnji putem HP TechPulse. Pored toga, specijalizovani servisni eksperti su na raspolaganju kako bi sproveli usklađenosti zaštite krajnjih tačaka, dok istovremeno pružaju uvid IT timovima u detaljnu analizu „lanca eliminacije“.

U SAD, servis takođe uključuje i alat za samoprocenu bezbednosti [3] , dobijene rezultate, kao i rešenja za sajber bezbednost, što podrazumeva procenu, reagovanje na incidente i usluge sajber osiguranja od strane Aona [4], vodeće svetske kompanije za profesionalne usluge. HP je udružio snage sa Aonom u SAD kako bi komercijalnim kompanijama pružio kompletna sigurnosna rešenja koja obuhvataju procenu, sigurnost krajnjih tačaka, odgovor na napad i sajber osiguranje. Ova kombinacija bezbednosti kao usluge i profesionalnih usluga kompanije Aon obezbeđuje najkompletnije, integrisano iskustvo za klijente.

Vrhunsko iskustvo postaje mejnstrim

Mala i srednja preduzeća su veoma posvećena u svom poslu, a tehnologija koja im pomaže da uštede vreme i razvijaju svoje poslovanje je najvažnija. Oni traže trajnost i vrednost. Skoro polovina svih malih i srednjih preduzeća još uvek koriste Windows 7 [5], pa je vreme da počnu prelazak na moćnu novu Windows 10 mašinu koja omogućava da sav posao koji se obavlja u kancelariji i van nje funkcioniše kako treba.

Dizajniran za modernu radnu snagu u malim i srednjim preduzećima, HP je proširio svoj AMD komercijalni portfolio uređajima HP ProBook 445R G6, HP ProBook 455R G6 i HP ProDesk 405 G4 Desktop Mini.

HP ProBook 445R G6 i HP ProBook 455R G6 [6], koje pokreću AMD Ryzen™ mobilni procesori druge generacije, pomažu profesionalcima da ostanu produktivni kako u kancelariji tako i u pokretu. Na novim notebook računarima usvojen je koncept elegantnog dizajna koji se nalazi u HP EliteBook portfoliju, sa ultra tankim aluminijumskim kućištem oštrih linija, jasnih ivica i trajnošću proverenom 9 MIL-STD testovima [7]. Šarka koja može da se rotira za 180 stepeni omogućava korisnicima da polože uređaje na ravnu površinu, olakšavajući deljenje sadržaja i saradnju, dok HP Noise Cancellation smanjuje pozadinsku buku do 20dB [8], pružajući snažno iskustvo tokom audio i video konferencija.

HP ProDesk 405 G4 Desktop Mini odlikuje se kompaktnim i elegantnim dizajnom, a donosi performanse, mogućnost proširenja i sigurnost potrebnu malim i srednjim preduzećima. Ovaj PC je prvi HP-ov desktop mini iz serije 400, koji ima drugu generaciju AMD Ryzen™ PRO procesora sa ugrađenom Radeon™ Vega grafikom koja može da podrži do tri ekrana [9]. Ovaj model koristiće novoj kategoriji kupaca kojoj je potreban moćan uređaj na kome će stvarati, u kombinaciji sa naprednim bezbednosnim i upravljačkim mogućnostima AMD procesora.

Oživljavanje iskustava

Potrošači žele uređaje koji se integrišu u njihov život i pokazuju ko su oni. Pedeset sedam procenata milenijalaca prepoznaje željeni računar čim ga vidi [10], a 82 odsto pripadnika ove grupe smatra da je računar veoma važan deo njegovog života [11]. Uzimajući u obzir vrhunsku izradu i performanse iz HP Spectre premijum portfolija, novu liniju HP ENVY i x360 laptopova karakteriše HP Command Center za moćne performanse, sofisticirani dizajn sa geometrijskom šarom preko zvučnika i ventilacionih otvora, i robusna sigurnost, koja uključuje biometrijski čitač otisaka prstiju, prekidač za isključivanje kamere, kao i opcioni HP Sure View privacy screen [12] kako bi se osigurala privatnost onoga što se nalazi na ekranu.

Dizajniran s mobilnošću na umu, HP ENVY 13 laptop ima najnovije Intelove procesore koji omogućavaju do 19 sati trajanja baterije (poboljšanje od skoro 41 procenat u odnosu na prethodnu generaciju). Novi HP ENYY x360 13 poseduje snažan AMD Ryzen™ procesor druge generacije koji omogućava do 14 i po sati trajanja baterije15, u konvertibilnom kućištu. HP ENVY x360 15 nudi svestranost sa AMD ili najnovijim Intel® Core™ procesorom osme generacije, sa do 13 sati trajanja baterije15, spoljnom ivicom užom za 28 posto u odnosu na prethodnu generaciju i opcionim AMOLED ekranom koji pruža zapanjujuće boje i osvetljenje za ugodno pretraživanje ili strimovanje video zapisa. HP ENVY 17 Laptop, sa Intel® Core™ procesorom osme generacije i NVIDIA® GeForce® MKS250 grafikom, dizajniran je za produktivnost, kreativnost i zabavu. Uređaj sa ekranom dijagonale 17 inča ima poboljšani odnoso ekran-uređaj za bolji doživljaj gledanja, jer je spoljna ivica kod ovog modela uža za 45 procenata u odnosu na prethodnu generaciju.

Cene i dostupnost [13]

 • HP DaaS Proactive Security Service biće dostupan u EMEA regiji u aprilu 2019. Proactive Security servis sa Aon ponudama biće dostupan u SAD u aprilu 2019, a na određenim drugim tržištima kasnije u toku godine.
 • HP ProBook 445R G6 i HP ProBook 455R G6 se očekuju da budu dostupni u EMEA regiji u maju uz početnu cenu od 499 evra.
 • HP ProDesk 405 G4 Desktop Mini se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u maju uz početnu cenu od 389 evra.
 • HP ENVY 13 Laptop se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u aprilu uz početnu cenu od 899 evra.
 • HP ENVY x360 13 se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u aprilu uz početnu cenu od 749 evra.
 • HP ENVY x360 15 sa Intel procesorima se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u junu, uz početnu cenu od 899 evra.
 • HP ENVY x360 15 sa Intel procesorima se očekuje da bude dostupan u EMEA regiji u maju, uz početnu cenu od 799 evra.
 • HP ENVY 17 Laptop se očekluje da bude dostupan u EMEA regiji u aprilu, uz početnu cenu od 999 evra. 

O HP-u

HP Inc. stvara tehnologije koje čine život boljim za svakoga i svugde. Kroz naš portfolio proizvoda i ulsluga koji obuhvata personalne sisteme, štampače i rešenja za 3D štampanje, mi stvaramo iskustva koja oduševljavaju.

[1] Ponemon Institute 2018 State of Endpoint Security Risk, oktobar 2018.

[2] Bazirano na HP-ovoj internoj analizi iz marta 2019. izolovanih bezbednosnih servisa koji obezbeđuju SaaS i upravljanje uslugama koje uključuju konfigurisanje, sprovođenje usklađenosti i analizu malver pretnji. Najnaprednije su bazirane na hardverskoj VM izolovanoj pojačanoj zaštiti sa izolovanim tabovima pretraživača i aplikacija.

[3] U početku dostupno samo u SAD

[4] Kupci HP DaaS Proactive Security Service u SAD dobijaju Aon CyQu samostalnu procenu i ocenu sigurnosti. Mogućnost kupovine bez uplate unapred i sat vremena besplatnih konsultacija koje oključuju opcione usluge odgovora od Aona. Predstavnici HP servisa će pružiti uputstva.

[6] MIL-STD-810G testiranje nije namenjeno demonstraciji mogućnosti za Ministarstvo odbrane SAD, niti za vojnu upotrebu. Rezultati testovi nisu garancija budućih performansi pod uslovima sa testiranja. Slučajna oštećenja mogu biti pokrivena opcionim HP Accidental Damage Protection Care Pack.

[7] MIL-STD-810G testiranje nije namenjeno demonstraciji mogućnosti za Ministarstvo odbrane SAD, niti za vojnu upotrebu. Rezultati testovi nisu garancija budućih performansi pod uslovima sa testiranja. Slučajna oštećenja mogu biti pokrivena opcionim HP Accidental Damage Protection Care Pack.

[8] Test uređaj i rezultati su bazirani na Delta SNR (odnos signal-šum) testu 3QUEST(3-fold Quality Evaluation of Speech in Telecommunications) koji je definisan u specifikacijama ETSI TS 103 106 sa sprovedenim testiranjem sa pozadinskom bukom železničke stanice. Rezultati mogu barirati u zavisnosti od uzorka i okruženja.

[9] Ekrani se prodaju zasebno. Podrška do tri video izlaza preko dva standardna video konektora i dodatnim opcionim video konektorom, koji omogućava sledeće opcije: DisplayPort™ 1.2, HDMI 2.0, VGA ili USB Type-C™ sa DisplayPort™ izlazom.

[10] HP Primary Research, 2018.

[11] Funkcija HP Sure View integrisanog pribatnog ekrana u horizontalnom položaju. Opciono dostupna na određenim FHD Sure View panelima.

[12] Funkcija HP Sure View integrisanog pribatnog ekrana u horizontalnom položaju. Opciono dostupna na određenim FHD Sure View panelima.

[13] Procenjene maloprodajne cene. Stvarne cene se mogu razlikovati.

AMD, AMD Arrow logo, Ryzen, Radeon i njihove kombinacije su zaštićeni znaci Advanced Micro Devices, Inc.

Call Now Button